Angry Bytes is een full service webburo in Hilversum. Met ons krachtige Content Management en Publicatie Systeem ABC Manager 5 kun je ook zelf websites maken en onderhouden!

Werk » Zomergasten

Zomergasten

Deze zomer maakte Zomergasten, het avondvullende programma van de VPRO, gebruik van Angry Bytes' tweedescherm applicatie. 

Op het tweede scherm - dat live bekeken kon worden via een tablet, desktop of laptop computer - kon de kijker extra informatie bekijken bij de fragmenten die de gast had uitgekozen. Daarnaast was er een live twitterfeed en kon er vanuit de app direct worden meegepraat via Twitter. Alle fragmenten hadden een directe koppeling met de meest populaire sociale netwerken, waardoor de online discussie over het programma over vele verschillende platformen werd gevoerd.

Het programma was met maar liefst 4 trending topics een groot 'social' succes! De webapp - waarvoor niets gedownload hoefde te worden, maar beschikbaar was via de browser op live.vpro.nl - overtrof qua gebruikersaantallen alle verwachtingen.

Ook hiervoor is gebruik gemaakt van Two Screen, ons real time platform voor interactieve tv, radio en events op smartphones, tablets en pc's. Hierbij gebruiken wij de nieuwste HTML5 en node JS technieken, waarmee we minimaal 500.000 gebruikers tegelijkertijd kunnen bedienen. Het platform heeft een volledige sociale integratie waardoor de interactiviteit samen gedeeld kan worden met je netwerkvrienden.

 

 

  • Project info

  • Technische realisatie

    Angry Bytes

  • Opdrachtgever

    VPRO

Delen